Leven·Spelen

Altijd een glutenvrije eetplek

Als moeder van een dochter met Coeliakie, ben ik mij er ontzettend van bewust dat alle plekken waar je komt, bevuild kunnen zijn met (sporen van) gluten. Van deurkrukken tot eettafels. Bij ons thuis maken we na elk eetmoment met gluten de tafel schoon en nemen wij het aanrecht en de deurkrukken en het zeeppompje zorgvuldig af. Dochterlief heeft een eigen placemat die “schoon” blijft – van gluten dan in elk geval.

Maar ja. Dochterlief is niet altijd thuis. Ze gaat ook naar school. Daar wordt tussen de middag een broodje gegeten. Ze gaat ook naar de BSO. Ze gaat spelen. Ze gaat mee op uitstapjes. Hoe zorg je voor een glutenvrije eetplek buitenshuis? Daar kan je heel wat op verzinnen, heb ik ontdekt.

Op school heeft L. een eigen tafeltje, dat aangeschoven is bij de andere tafels. Haar foto is op de tafel geplakt, zodat iedereen weet, dat alleen L. aan die tafel mag komen. Daarnaast ligt op school een dienblad waarop ze haar eten zet. Op de BSO heeft L. een placemat liggen. Naar speelafspraakjes geeft ik een vrolijke servet mee die als placemat kan dienen en na afloop weggegooid kan worden. Op uitstapjes ontbreken die servetjes ook niet, evenals toetenvegers en hygiënische doekjes.

Prima geregeld. Maar wel altijd een gedoetje. En als dochterlief ergens een hekel aan heeft, dan is het wel gedoe. Vooral gedoe dat met Coeliakie te maken heeft. Een vriendin kwam met een briljante uitvinding: een oprolbare placemat/broodzakje. Die geven we nu mee. Geweldig, wat een vondst. Altijd een glutenvrij plekje bij de hand. Tadáaa!

Collage Boc n roll

 

Een gedachte over “Altijd een glutenvrije eetplek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s