#wijbloggenglutenvrij·Leven

Vakantietips #wijbloggenglutenvrij

Het is weer vakantie! Glutenvrij op vakantie gaan vraagt om voorbereiding. Daarom bloggen de bloggers van het bloggerscollectief #wijbloggenglutenvrij deze maand tips voor de vakantie. Hieronder vind je mijn tips voor je vakantie met een glutenvrij kind.

Op vakantie gaan met kleine kinderen is een vak apart. Opeens sleep je gigantisch veel mee en moet je behalve voor jezelf ook voor je kind inpakken. En niet alleen kleding, nee ook luiers, speelgoed, zwemspullen, regenlaarzen, enz. enz. En met een GlutenVrijKind dat ook nog eens koemelkvrij, sojavrij en eivrij moet.. neem je héél veel eten mee…

Vakantie.jpg

Ja, ik weet het. Het is echt heel veel. Wij houden nu eenmaal van keuze en van lekker eten. En wij hebben een dakkoffer, dus het kan allemaal mee. Ervaring leerde ons dat veel basisartikelen meestal wel goed verkrijgbaar zijn: glutenvrije pasta hoef je echt niet mee te nemen. Maar met name vlees en brood zijn lastiger als je naast glutenvrije ingrediënten ook let op sporen en daarnaast nog andere allergieën hebt om rekening mee te houden. Daarvan nemen wij dus zo veel mogelijk mee. Andere tips:

1. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Al bij de keuze van de vakantiebestemming houden wij rekening met Coeliakie. Er zijn landen waar alles goed geregeld is en veel verkrijgbaar (bijvoorbeeld Engeland, Spanje en Italië). Er zijn ook landen waar het veel lastiger is (bijvoorbeeld België en Frankrijk). Afhankelijk van de bestemming nemen wij veel mee of heel veel mee. Je kan op websites van supermarkten in de omgeving van je vakantiebestemming vast kijken of er een aanbod is van glutenvrije artikelen. Ook via Facebook een oproep plaatsen voor inside information in de groep Coeliakie bij kinderen kan nuttige informatie en goede tips opleveren.

2. Handig: eigen oven en campingkastje

Wij nemen naast veel eten ook nog een eigen oventje en een campingkastje mee. In het campingkastje kunnen wij direct na aankomst onze glutenvrije voorraad plaatsen. Het oventje zorgt ervoor dat wij veilig glutenvrije broodjes kunnen afbakken en ’s avonds ook eens in het vakantiehuisje pizza of bijvoorbeeld patatjes kunnen eten. Ook kunnen wij dan nog een broodje bakken.

3. Start je vakantie met… schoonmaken!

Wij huren eigenlijk altijd een huisje. Het eerste wat wij na aankomst doen is alle deurkrukken, aanrecht, tafel en stoelen met hygiënische doekjes goed schoonmaken. Als er een afwasmachine is, zetten wij die na aankomst direct vol met al het servies, bestek en ander eetgerei. Zo hebben wij de rest van de vakantie een glutenvrij huisje tot onze beschikking en hoeven wij ons geen zorgen te maken over glutenvrije kleuter!

4. Vakantie van de gluten

Last but not least… dochter kan jammergenoeg geen vakantie nemen van Coeliakie. En wij ook niet. Maar op vakantie hebben wij allemaal even gluten-vrij. Wij eten dan namelijk allemaal alle dagen glutenvrij – op enkele momenten als we op stap zijn na. Zo hebben we even geen omkijken naar de gluten. En dat geeft ons echt een heel fijn vakantiegevoel!

Lees meer vakantietips van de volgende bloggers van #wijbloggenglutenvrij:

2 gedachten over “Vakantietips #wijbloggenglutenvrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s