Koken met kinderen·Leven

Brood droog en smakeloos? 5 tips om je kind toch te laten smullen!

Het komt bij ons wel eens voor. Om onverklaarbare redenen mislukt het zelfgebakken glutenvrije brood. Of we kunnen even niet zelf bakken en kopen glutenvrij brood bij de supermarkt. Dochterlief doet uren over haar droge broodje en eet met lange tanden. Weggooien is ook zonde van het toch vaak dure brood. Hier 5 tips om in een handomdraai je kind toch te laten smullen!

wentelteefjes

Met stip op 1: het wentelteefje! Voordeel van een wentelteefje is dat je het met droog brood maakt. En wij hebben ontdekt dat je het ei prima kan vervangen door een (over)rijpe geprakte banaan. Even loskloppen met (amandel- of kokos)melk, beetje kaneel erbij en bakken maar. Natuurlijk nog bestrooien met een suiker/kaneelmix. En direct opeten. Yammie!

2. Tosti: valt altijd in de smaak. Met Wilmersburger vegan kaas kunnen wij ook voor onze glutenvrije én koemelkvrije meisje een lekkere tosti maken. Door de tosti in aluminiumfolie te verpakken kan je deze ook meenemen.

3. Broodje uit de oven: alternatief voor de tosti(ijzer) is een broodje uit de oven. Lekker met kaas of tapenade. Of, als je echt wilt uitpakken: beleg het broodje eerst met chocoladepasta en daarna met marshmellows… Even in de oven tot marshmellows knapperig zijn en… het lijkt wel een taartje zo lekker!

4. Geen mogelijkheid tot het opwarmen van het brood? Maak er een broodje gezond van met boter, kaas, ham, sla en komkommer. Verpakken in aluminiumfolie of een boterhamzakje. Ja, het wordt er wel wat kleffer van. Daar is mijn dochter in het geval van droge broodjes juist heel blij mee ;-).

5. Maak eens broodpizza: smeer het broodje in met een restje bolognesesaus of gezeefde tomatensaus. Eventueel nog bestrooien met Italiaanse kruiden en vooral veel basilicum. Geraspte (vegan) kaas er over en gratineren in de oven. Lekkerrrr!

Wat zijn jouw tips voor droog brood? Deel ze!

Advertenties

4 gedachten over “Brood droog en smakeloos? 5 tips om je kind toch te laten smullen!

  1. Goede tips,
    Custard of vla op brood.
    Klinkt gek, maar het wordt een soort pudding broodje (banket bakkers room is ook heel lekker trouwens).
    Mijn moeder maakte dat altijd in de magnetron.

    Ik heb jaren lang warm brood gegeten, 30 seconden 900watt in de magnetron.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s