Koken·Koken met kinderen

Supermakkelijke vegan muffins!#wijbloggenglutenvrij

Glutenvrije gerechten hoeven niet ingewikkeld te zijn. Een van de makkelijkste glutenvrije, vegan recepten ooit is toch wel dit recept voor muffins. Slechts 4 ingrediënten, een kom, een garde, een oven en muffinvorm zijn nodig voor dit recept. Leuk om samen te maken met je kind!

muffins

Dit heb je nodig:

  • 300 gram kikkererwtenmeel
  • 700 ml water
  • 2 tl zout (oorspronkelijk recept: 1,5 el maar dit vonden wij veel te zout)
  • 3 el olijfolie

Zo maak je het:

Mix de ingredienten in een kom goed door elkaar tot een vloeibaar beslag. Giet het daarna in de ingevette muffinvorm.

Bak de muffins 15 minuten in een voorverwarmde oven van 250°C. Bak daarna nog 10 minuten met de ovendeur open. Even laten afkoelen.

Ook lekker bestrooid met (vegan) geraspte kaas! Of gevuld met fijngesneden groenten. Of met een beetje tijm erbij. Of… gebruik je fantasie. Met dit basisrecept kan je alle kanten uit.

Dit recept heb ik uit het kookboek: Allergie vriendelijk koken, van Wendy Rose Scheers.

Nog meer makkelijke glutenvrije recepten? Deze maand bloggen de bloggers van #wijbloggenglutenvrij allemaal hun makkelijkste recepten. Deelnemende blogs vind je hieronder. Ik ben benieuwd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s