Koken met kinderen·Recepten

Glutenvrije, melkvrije en eivrije én lekkere krentenbollen

Nu we een fijne voorraad licht brood mix van de Lidl hebben, is het natuurlijk tijd om te bakken. We hebben krentenbollen gemaakt, heerlijk en simpel! Hieronder lees je hoe we ze maakten.

krentenbollen

Dit heb je nodig (voor ca. 12 kleine bolletjes):

  • 1 pak glutenvrije licht brood mix (wij gebruikten dus die van de Lidl)
  • 450 ml water
  • 50 ml combinatie olie en gembersiroop
  • minimaal 150 gram gewelde rozijnen
  • 1 tl kurkuma (voor die typische gelige krentenbollen kleur)
  • 1 tl (met kopje er op) suiker
  • ovenschaaltje water
  • muffin/cupcake vorm

Zo maak je het:

Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de brood mix om het brooddeeg te maken. Voeg wel tegelijk met de olie de gembersiroop, kurkuma en suiker toe. Als het kleverige deeg goed gemixt is, kneed je de rozijnen er doorheen met de mixer op lage snelheid. Muffin/cupcake blik invetten met olie. De vormen voor maximaal 3/4 vullen. Even gladstrijken met vochtige spatel of handen. Laat rijzen in een warme oven (ca. 40° C) met een schaaltje water op de bodem. Na een half uur, als het deeg zichtbaar is gerezen, zet je de oven op 190/200° C en bak je de krentenbollen in ongeveer 30 minuten gaar.

Wil je weten wat wij nog meer bij de Lidl kochten? Zie onze top 5 van favoriete producten van de Lidl!

Advertenties

2 gedachten over “Glutenvrije, melkvrije en eivrije én lekkere krentenbollen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s