Geen categorie·Koken met kinderen·Leven·Recepten

Valentijn in een handomdraai

Ook zojuist er achter gekomen dat het morgen Valentijnsdag is? En je wilt op deze dag ondanks alles (commercieel!) toch een liefdevol hapje presenteren? Ik heb iets geschikts voor je: Valentijn tompoucen! Naar idee en recept van Glutenvrijemama.

valentijn-tompouce

Ik maakte ze vorig jaar en ze zijn snel klaar en superlief! Het enige dat je nodig hebt is bladerdeeg (ik had die van VA Food), poedersuiker, aardbeien of frambozen of rode voedselkleurstof en slagroom (ik gebruikte slagroom op basis van rijstemelk). Het was smullen! Misschien morgen maar een keer op herhaling ;-).

Dit heb je nodig

  • Glutenvrij bladerdeeg
  • Uitsteker in hartvorm
  • Poedersuiker
  • Rode kleurstof
  • Slagroom (wij namen vegan slagroom van Schlagfix)

Zo maak je het

Laat het bladerdeeg even ontdooien en steek daarna een even aantal hartjes uit. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg en bak op bakpapier volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna goed afkoelen.

Maak glazuur van een bakje poedersuiker, een theelepel water en wat kleurstof (kan van dr.Oetker of wat bietensap of gepureerde frambozen/aardbeien). Het glazuur moet mooi glad zijn, dik maar nog wel vloeibaar.

Als het bladerdeeg goed is afgekoeld besmeer je de helft van de hartjes met glazuur. Laat ook dit weer drogen, leg het eventueel eventjes in de koelkast om dit te bespoedigen. Vlak voor serveren spuit je slagroom op de hartjes zonder glazuur, waarna je het hartje mét glazuur er bovenop legt. Niet aandrukken en lekker snel opeten.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s