Koken met kinderen·Recepten

Kleur de dag vrolijk! Samen maken: kleuren cupcakes

Niets leukers op een druilerige dag in de voorjaarsvakantie dan samen met je kind vrolijke kleuren cupcakes te maken! Natuurlijk glutenvrij. Wij pakten dit zo aan.

img_1055

Eerst maakten wij het cupcake beslag, naar recept van Jeandrine – met dit recept lukken de cupcakes bij ons altijd. Ander groot voordeel: wij hebben de ingrediënten meestal wel op voorraad.

Zorg verder voor 3 of 4 voedingkleurstoffen. Wij gebruikten 3 van Biovegan Farbspass, maar je kan ook de kleurstof van dr. Oetker gebruiken. Of natuurlijk zelf maken! Verdeel het beslag in 3 of 4 gelijke delen en voeg per deel de kleurstof toe. Goed roeren! Cupcake caisses in cupcakehouder doen en laagje kleur 1 in doen. Uitsmeren. Vervolgens kleur 2 er in doen. Uitsmeren (niet roeren). En zo door. Cakejes bakken in de oven en smullen maar!

Tip!

Nog wat kleurstof over? Wij maakten later nog gekleurde glazuur (veel poedersuiker en beetje kleurstof roeren tot gladde dikke massa) en versierden de cupcakes hiermee.

Ook deden wij nog wat kleurexperimenten: wat kleurstof in een glaasje en daar een witte bloem in. Bij ons een sneeuwklokje, maar een tulp werkt beter. Wat gebeurt er? Laat een aantal uren staan.

En: vul een diep bord met melk. Doe een drup kleurstof er in. Stip dit aan met een wattenstaafje met afwasmiddel. Wat gebeurt er met de kleurstof? Je kan dit ook doen met een bord water en peper er in. Hartstikke leuk om dit met je kinderen te doen!

 

Advertenties

Een gedachte over “Kleur de dag vrolijk! Samen maken: kleuren cupcakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s