Koken met kinderen

Pasen komt er aan! Recept bladerdeeghapje Paashaas

Nog even en dan is het weer Pasen. Ik ben dol op het Paasontbijt. Ik probeer altijd weer een feestje te maken van de Paaszondagochtend met een mooi gedekte Paastafel, lekker eten, leuke knutselideetjes en natuurlijk verstopte eieren. Vroeger kocht ik dan lekkere hapjes voor op de ontbijttafel. Nu maken we veel zelf. En genieten doen we elk jaar! Hier alvast een tip voor een lekker en leuk hapje: de Paashaas van bladerdeeg.

Pasen

Vorig jaar was het Paashaasje van bladerdeeg een groot succes! Idee van Pinterest gepakt en gemakkelijk glutenvrij en vegan te maken met onderstaande producten.

Dit heb je nodig voor 4 haasjes:

  • glutenvrije bladerdeeg (wij gebruikten dit van VA Foods)
  • (vegan) slagroom (wij gebruikten Schlagfix met 2 zakjes Klopfix van dr Oetker)
  • aardbeien
  • blauwe bessen
  • verse bieslook
  • bruine suiker

Zo maak je het:

Steek uit de iets ontdooide bladerdeeg plakken met een breed en groot glas een ronde schijf. Steek uit 4 schijven met een kleiner glas ook een ronde schijf. Leg de uitgestoken ringen op de grote ronde schijven, zodat je 4 ronde ‘bakjes’ hebt. Kneed de overgebleven bladerdeeg samen en rol uit tot een plak. Vorm daarvan 8 hazenoren en verbindt deze met de 4 bakjes. Beetje nat maken om ze goed te laten plakken. Randen en oren nat maken met wat water en bestrooien met bruine suiker. Afbakken volgens instructies van het bladerdeeg. Daarna goed laten afkoelen. Vullen met slagroom. Maak het haasje af met 2 bessen, een halve aardbei en een paar sprieten bieslook. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s