Koken met kinderen·Recepten

Samen maken voor Pasen: paaseitjes!

Eigenlijk zo simpel te maken… Je eigen glutenvrije paaseitjes in je favoriete chocolade smaak! Dochterlief verdraagt geen koemelk maar wilde oh zo graag eens een witte paasei eten. Toen ik bij de Pipoos een vorm hiervoor zag bedacht ik mij dan ook geen moment! En zo maakten wij samen deze heerlijke paaseitjes.

IMG_1135

Dit heb je nodig:

  • een siliconen vorm voor paaseitjes (te koop bij o.a. Pipoos)
  • Glutenvrije en eventuele melkvrije reep chocola naar keuze (ik nam 100 gram wit van Bonvita)
  • Poedersuiker
  • eventueel een chocolade smeltpannetje

Zo maak je het:

Breek de chocola in stukjes. Doe ze in een smeltpannetje en zet deze boven op een pannetje kokend water. Au bain marie smelt je nu al roerend de chocolade. Als deze mooi egaal en vloeibaar is, giet je het voorzichtig in het vormpje. In de koelkast laten opstijven (dat duurt ongeveer een uur). Daarna maak een beetje eetbaar lijm met een beetje poedersuiker en water. Lijm de helften hiermee aan elkaar en… tatáa!!! Een kind kan de was doen.

Fijne paasdagen!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s