Leven

Koningsdag 2017

Elk jaar maken we er een feestje van met Koningsdag: oranje kleren, oranje nagellak, oranje haarversieringen en oranje lekkers. Dit laatste zelfgemaakt en glutenvrij natuurlijk. Traditiegetrouw bezoeken wij steevast de rommelmarkt. En dan gaat er, naast brood, voor dochterlief ook een oranjecupcake of muffin mee. Lekker dat zij ook een feestelijk hapje heeft in de stad. En voor thuis: natuurlijk een (mini)tompouce!

IMG_1174

 

Cupcake

De mini cupcakes maakte ik al eerder naar het recept van Jeandrine. Ik legde een paar apart en versierde die met oranje glazuur (poedersuiker mengen met beetje water en oranje kleurstof uit gepureerde gekookte wortel of kant en klaar kleurstof van bijv dr. Oetker) en rood-wit-blauwe hageltjes (Albert Hein). Op Koningsdag kan ik deze zo uit de vriezer pakken en meenemen. Pakje toetenvegers, brood en drinken mee en wij kunnen lekker op stap!

Oranje tompoucen

Oranje tompoucen

Met bladerdeeg (bijv. van VA Foods of Consenza), (vegan) slagroom en glazuur gemaakt van poedersuiker met een beetje kleurstof of gepureerde gekookte wortel maak je dit lekkers in een handomdraai. Mag eigenlijk niet ontbreken op Koningsdag. Kan dochterlief lekker meekliederen met zo’n hapje. Ik maakte mini versies. Dan haal je 2 tompoucen uit 1 bladerdeeg plakje. Schattig! En met twee van die mini hapjes op deze feestelijke dag voelt mijn dochter zich heerlijk verwend.

Fijne Koningsdag allemaal!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s