Koken·Koken met kinderen·Recepten

Snelle glutenvrije en melkvrije kwarkbolletjes

Melkvrije kwarkbolletjes??? Kan dat? Ja, dat kan! Laatst zag ik in de winkel twee bakjes kokosyoghurt in de aanbieding. Deze yoghurt is romig en heeft die volle smaak die kwark ook heeft. Erg geschikt voor “kwark”bolletjes. Deze glutenvrije bolletjes zijn door de yoghurt heerlijk zacht en een beetje zoetig.

Gluten- en koemelkvrije kwarkbolletjes

Dit heb je nodig

  • 250 gr broodmix (bijv. Bakels of Schär B)
  • 250 gr kokosyoghurt (sojayoghurt kan ook)
  • Zout
  • 10 gr bakpoeder
  • 3 el olie
  • Zakje vanillesuiker
  • scheutje plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • Muffin bakblik

Zo maak je het

Voeg alle ingrediënten behalve de melk in een kom bij elkaar. Kneed het goed door elkaar met een mixer met kneedhaken. Voeg daarna een scheutje melk toe om het verder te kneden tot een samenhangend geheel.

Vorm er 6 bolletjes van. Ik gebruikte een ingevette muffinblik om ze in af te bakken. Afbakken doe je in een voorverwarmde oven van 200°C, in ongeveer 20 minuten. Je hebt dan heerlijke zachte bolletjes.

De broodjes even laten afkoelen en lekker opeten. Mocht je ze nog even willen bewaren, dan kan je ze vlak voor gebruik eventueel 10 sec. in de magnetron doen. Dan worden ze weer wat zachter.

Ik gebruikte deze bolletjes ook voor een lekker puddingbroodje… Dat recept volgt snel!

Advertenties

Een gedachte over “Snelle glutenvrije en melkvrije kwarkbolletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s