Koken·Koken met kinderen·Recepten

Smullen van Puddingbroodjes – glutenvrij en koemelkvrij

Met Coeliakie en een koemelkallergie ligt het eten van een puddingbroodje niet voor de hand. Dochterlief had ze dan ook nog nooit gehad. Maar wat is dit eigenlijk makkelijk zelf te maken!

Voor de hele snelle versie gebruik je de Bon Matin broodjes van Schär. Heerlijk. Voor een broodje die niet alleen glutenvrij is, maar ook koemelkvrij en kippeneivrij, kan je dit recept voor makkelijke kwarkbroodjes (met kokosyoghurt) gebruiken.

SPhotoEditor-20170506_125342

Puddingbroodjes

Dit heb je nodig:

  • Zoete, zachte broodjes zoals Bon Matin van Schär of deze kwarkbolletjes
  • Dr Oetker mix voor vanille Kookpudding
  • 200 ml plantaardige kookroom, bijvoorbeeld Cuisine Coco
  • 300 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld kokos of amandel
  • Poedersuiker
  • Spuitzak

Zo maak je het:

Meng eerst de room met de melk. Bereid de pudding vervolgens volgens de verpakking. Laat enkele uren in de koelkast afkoelen en opstijven. Daarna de pudding even losroeren en in de spuitzak doen. Broodjes vanaf de bovenkant in de lengte opensnijden en met poedersuiker bestrooien. Daarna vullen met de pudding. En dan natuurlijk meteen opeten! Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s