#wijbloggenglutenvrij·Leven

Favoriete vakantiebestemming: de Achterhoek! Mét glutenvrije tips! #wijbloggenglutenvrij

Vandaag bloggen de bloggers van #wijbloggenglutenvrij over hun favoriete vakantiebestemming. Wat een van mijn favoriete bestemmingen is? Waar je zorgeloos glutenvrij kan verblijven? Gewoon in Nederland: de Achterhoek! Lees hier mijn ervaringen en tips voor een heerlijke (glutenvrije) vakantie.

PhotoGrid_1497336562148

Wij hebben niet één vaste vakantiebestemming. Elk jaar bedenken wij opnieuw waar we zin in hebben en bekijken we wat de mogelijkheden zijn qua tijd en financiën. En tegenwoordig ook wat goed glutenvrij te doen is. Vorig jaar gingen wij naar De Achterhoek: wat een heerlijk relaxte vakantie was dat.

De Achterhoek is prachtig en goed bereikbaar bovendien. Onze kinderen vinden het heerlijk om na een relatief korte auto rit vakantie te kunnen vieren in eigen land. Daar lekker fietsen huren en wandelen. Glutenvrij is hier prima te doen, met een Albert Heijn en natuurvoedingswinkel in de buurt.

Fijne adresjes in de Achterhoek:

1. Landal Stroombroek

Fijn park dat aan een meertje mét zandstrand ligt en nog redelijk betaalbare vakantiehuisjes heeft. Het restaurant heeft bovendien een glutenvrije menukaart! Natuurlijk is er een speeltuin, een zwembad en animatieteam.

2. Winkels in Doetinchem

Boodschappen: in Doetinchem (vlakbij Landal Stroombroek gelegen) is onder andere een grote Albert Heijn waar je prima boodschappen kan doen. Ook bij natuurvoedingswinkel Het Volle Pond kan je goed terecht voor je glutenvrije boodschappen.

2. Het Openluchtmuseum Arnhem

Net buiten de Achterhoek, als je een leuk uitstapje wilt maken, ligt dit leuke museum. Ook voor kinderen is hier veel te zien en te doen. Je kan er bovendien heerlijk glutenvrij eten, bijvoorbeeld poffertjes. Deze worden in een aparte ruimte door een speciaal daarvoor getrainde medewerker bereid.

3. Restaurant De Ontmoeting in Nijmegen

Als je dan toch in de buurt bent… Mag je dit volledig glutenvrij restaurant natuurlijk niet missen. Wat heerlijk toch dat dit plekje bestaat. Ook met andere dieetwensen kunnen ze goed rekening houden. Wel handig om vooraf even contact hierover op te nemen. Wij gingen hier uiteten na een bezoekje aan het Afrika Museum in Berg en Dal. Ook erg leuk voor kinderen!

Dit jaar gaan we trouwens op vakantie naar Frankrijk. In een volgend blog kan je lezen hoe wij dit voorbereiden.

Nieuwsgierig naar de favoriete bestemmingen van andere glutenvrije bloggers? Hier kan je zien wie nog meer mee doet aan #wijbloggenglutenvrij van deze maand.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s