Wie jarig is trakteert. En wij doen dat natuurlijk glutenvrij. Andere vereisten: makkelijk, feestelijk, lekker en het liefst iets wat de kinderen – met een beetje hulp – zélf kunnen maken. Deze marshmallow taartjes zijn daarom voor ons dé perfecte traktatie. En een grote hit in groep 6!
Dit heb je nodig:
- Marshmallows (bijvoorbeeld van Haribo of Rocky Mountain)
- Chocodip van Dr. Oetker
- Decoratie bloemetjes van Dr. Oetker
- Gekleurde kristalsuiker (bijvoorbeeld van de Xenos of van Dr. Oetker)
- Cocktailprikkers, mini cupcakecaisses en bakpapier
Zo maak je het:
Smelt de chocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dip met een cocktailprikker een marshmallow in de chocolade. Even laten uitdruppen. Rol de marshmallow daarna door een bord met kristalsuiker. Zet de marshmallow op een snijplank bekleed met bakpapier. Zet een bloem voorzichtig bovenop. Niet aanduwen. Als je ze allemaal gedaan hebt, laat ze dan even opstijven in de koelkast. Tadaaaa! Feestelijk toch?!
PS…
– dit kan je ook met (gekleurde) glazuur maken of witte chocola
– of met andere andere strooisels zoals hartjes of discodip
– traktatie zo te klein naar je smaak? Zet het in een plastic bekertje op een bodem van bijvoorbeeld Manna of popcorn en steek er een feestelijke prikker bij!