#wijbloggenglutenvrij·Koken·Koken met kinderen·Recepten

Wat eten wij vandaag? Een glutenvrij broodje gehakt! #wijbloggenglutenvrij

Nomnomnom…. Dat wordt smullen vanavond! Vandaag bloggen de bloggers van #wijbloggenglutenvrij over wat we vandaag eten. Wij eten vanavond… een gevuld broodje met gehakt uit de oven! Jammie! Lees snel verder voor het recept.

Vroeger at ik dit zelf regelmatig op zondagavond, lekker voor de tv. Nu is dit een van de favoriete glutenvrije maaltijden van onze dochters. En leuk om samen te maken! Lees hier hoe je deze lekkere snack maakt.

Voor het coeliakie tijdperk maakte ik de broodjes van witte, een paar dagen oude, kadetjes. Wij gebruiken nu de hamburgerbroodjes van Schär. Voordeel van deze broodjes is dat die stevig genoeg maar ook zacht zijn.

Dit heb je nodig voor 8 broodjes:

  • 8 hamburgerbroodjes van Schär
  • Boter of margarine om te smeren
  • Boter om te smelten (optioneel)
  • 100-150 gram gehakt
  • een (flinke) handvol geraspte oude kaas
  • 1 fijn gesnipperd uitje
  • 1 blikje tomatenpuree
  • gehaktkruiden of een combinatie naar smaak van bijvoorbeeld peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en een snufje chilipoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 180°C. Snij de broodjes open. Hol beide helften uit en zorg dat de bodem stevig genoeg blijft. Dit brood ‘plukken’ vinden mijn dochters een erg leuk klusje.

Besmeer met boter. Meng in een kom het gehakt met het uitje, de kaas, de kruiden en de tomatenpuree. Vul de broodjes royaal met het gehakt mengsel. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed rooster, besmeer ze eventueel nog even met gesmolten boter en bak ze in ca. 25 minuten gaar. Direct  lekker warm opeten!

Tip: gooi het broodkruim van de uitgeholde broodjes niet weg. Je kan er je eigen paneermeel of bijvoorbeeld bobotie mee te maken.

Benieuwd wat de andere bloggers van #wijbloggenglutenvrij vandaag eten? Hier volgt een overzicht van de deelnemende blogs.

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Wat eten wij vandaag? Een glutenvrij broodje gehakt! #wijbloggenglutenvrij

  1. Klinkt idd als een kinderfavoriet!
    Ga ik binnenkort ook eens maken. En grappig dat jij de bobotie noemt, die ook in mijn blog van vandaag staat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s