Leven·Recepten·Spelen

Voorbereidingen voor Sinterklaasfeest: recepten en tips

Het heerlijk avondje komt er weer aan. De favoriete feestdag van onze kinderen: Sinterklaasavond. Nu we dit helemaal glutenvrij doen, zijn de voorbereidingen weer in volle gang. Lees hier hoe we dit aanpakken.

Pepernoten, gevulde speculaas en banketstaaf

Pepernoten mogen natuurlijk niet ontbreken. Op woensdagmiddag voor de intocht hebben we samen met een glutenvrij vriendje alweer fijn pepernoten gebakken. Het recept vind je hier. Van een deel van het deeg maakten we direct ook heerlijke gevulde speculaas, handig! Lees mijn blog van vorig jaar voor het recept hier. Tip: maak wat extra deeg en stop dit in de vriezer. Zo maak je in een handomdraai een nieuwe lading pepernoten/gevulde speculaas.

De glutenvrije amandelstaaf gaan we komend weekend maken, volgens dit recept. Ook hiervan bewaren we een deel in de vriezer. Tip: verwarm de amandelstaaf voor je het gaat opdienen nog kort in de magnetron of oven. Warm is deze namelijk nóg lekkerder!

Ander strooigoed hadden de kinderen eerder al in hun schoen gekregen van Sint. Zie mijn blog over het DIY strooipotje om te zien waar ik de schuimpjes, kikkers&muizen, pepernoten en mini chocoladeletters kocht. Zo zal het heerlijk avondje ook écht heerlijk smaken met al dit heerlijks ;-).

Afspraken op school – aandachtspunten

Halverwege november heb ik met de leerkracht een gesprek gehad ter voorbereiding van de activiteiten rond Sinterklaas. De leerkracht wist precies wat gepland staat aan activiteiten, of er wel of niet eten bij is en hoe dit gedaan wordt. Dit stond op mijn lijstje om te bespreken:

  • schoen zetten: komt er een cadeautje in of snoepgoed?
  • zijn er vanuit het Sinterklaasjournaal nog activiteiten die aandacht nodig hebben?
  • 5 december, aankomst Sinterklaas op school- wordt er gestrooid op het plein? Zo ja, hoe kunnen we dit veilig maken voor ons coeliaakje?
  • bezoek van Sinterklaas aan de klas- hoe gaat dit? Hoe wordt omgegaan met pepernoten in de klas?
  • Bij surprises: kunnen we afspraken maken over het niet verwerken van etenswaren in surprises?
  • welke andere activiteiten staan op het programma voor deze dag?

Verder heeft de leerkracht gevraagd of wij met de klas op 5 december glutenvrije pepernoten willen bakken. Supertof en natuurlijk willen wij dat doen! Heerlijk om zo samen er een feestelijke en veilige dag van te maken voor alle kinderen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s