Koken·Koken met kinderen·Recepten

Glutenvrije (en koemelkvrije) witte chocolade “monchou”taart

Al lange tijd heb ik zin om een glutenvrije en koemelkvrije “monchou”taart te maken. Mét witte chocola. Deze week eindelijk gemaakt! De glutenvrije, vegan witte chocolade “monchou”taart is gemaakt! En ik kan verklappen: hij is de moeite waard! Natuurlijk deel ik het recept hier.

PhotoGrid_1516783984571.jpg

Ik maakte de taart in een springvorm van 20cm doorsnede en gebruikte de volgende ingrediënten. Om mijn voorraad op te maken gebruikte in pepernoten voor de bodem in plaats van speculaasjes. Vanwege de koemelkallergie van mijn dochter gebruikte ik plantaardige roomkaas en slagroom, maar deze kan je natuurlijk vervangen door echte monchou en gewone slagroom als het dieet dat toestaat.

  • 150 gram glutenvrije pepernoten (Damhert)
  • 110 gram margarine (Wajang)
  • 115 gram plantaardige roomkaas (SimplyV)
  • 115 ml plantaardige slagroom (Schlagfix)
  • 90 gram witte rijstmelk chocolade (Bonvita)
  • 2 zakjes klop-fix (dr. Oetker)
  • 1 zakje vanillesuiker (dr. Oetker)
  • Blikje taart en vlaaifruit, kersen (Hak)

Zo maak je het

Verkruimel de glutenvrije pepernoten en smelt de boter. Roer de boter door de kruimels tot je een natte massa hebt en doe deze in een springvorm bekleed met bakpapier. Druk de bodem met de bolle kant van een lepel stevig aan en laat in de koelkast koelen.

Smelt de chocolade au-bain-marie en laat daarna staan. Klop de slagroom stijf met twee zakjes klop-fix (bij slagroom op basis van koemelk is 1 zakje voldoende). Mix de roomkaas met de vanillesuiker tot een gladde massa. Spatel voorzichtig de slagroom hier doorheen. Meng als laatste de gesmolten en afgekoelde chocolade hier goed doorheen en verdeel daarna snel over de taartbodem. Strijk glad. Als de massa hard genoeg is kan je meteen het blik vlaaifruit er over verdelen. Je kan ook eerst de taart in de koelkast wat laten opstijven. Laat de gehele taart enkele uren koelen in de koelkast. En dan… smullen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s