Leven

Op glutenvrije koopjesjacht: prijsvergelijking van 10 producten bij 5 winkels

 

In het kader van mijn bezuinigingen ben ik eens prijzen gaan vergelijken. Ik was benieuwd: verschillen de prijzen van glutenvrije producten heel erg per (web)winkel? Loont het om prijzen te vergelijken? Lees snel verder om hier achter te komen!

PhotoGrid_1517417895752.jpg

Spoiler alert: ja het loont om prijzen te vergelijken bij de verschillende winkels! Soms loont het een paar centen, soms iets meer. Maar verschil is er. Onderaan het artikel zie je het overzicht van de prijsvergelijking van tien glutenvrije producten bij vijf verschillende aanbieders. Eerst kan je nog lezen hoe ik dit mini prijsonderzoekje aanpakte.

De aanpak

Ik heb bij mijn prijsvergelijking tien producten gekozen die als basis voorraad zouden kunnen dienen bij een glutenvrij dieet. Producten die wij in ieder geval regelmatig nodig hebben. Ik koos vijf voor ons bekende (web)winkels. Ik heb de prijzen op de verschillende websites opgezocht, allemaal op dezelfde dag. Waar geen identieke producten te vinden waren, koos ik vergelijkbare producten. Al deze informatie zette ik in een tabel, waarbij ik de laagste prijs (waar nodig in verhouding tot aantal grammen) groen aanstreepte. Duidelijk te zien dat Jumbo in de meeste gevallen de scherpste prijs biedt. En Yam brood lijkt duur, maar biedt veel meer brood voor je geld. Ik ga denk ik nu wel vaker prijzen vergelijken! En jij?

tabel prijzen 3

PS: fouten en prijswijzigingen voorbehouden. De prijspeiling is uitgevoerd op 29-01-2018. Uiteraard gaat dit om een particuliere steekproef, is dit geen wetenschappelijk onderzoek, noch zeg ik iets over claims van de winkels over het al dan niet de goedkoopste zijn.  Ook kunnen aan deze tabel geen rechten ontleend worden. 

Advertenties

2 gedachten over “Op glutenvrije koopjesjacht: prijsvergelijking van 10 producten bij 5 winkels

  1. Goed bezig! Echter is je plaatje vrij klein. Is het een idee om het op Google Docs te zetten en te delen (alleen lezen) of Office365. Als je er producten bij zet, is het meteen actueel en voor iedereen te zien. Je hebt het over Yam brood, maar die zag ik niet in het plaatje. Zelf bakken wij brood met de mix van le poole want het kant en klare gv brood vinden wij niet lekker. De Lidl heeft trouwens ook gv pasta standaard in het assortiment. Succes met je blogs!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s