Koken·Koken met kinderen·Recepten

Chocolade voor Valentijnsdag

Valentijnsdag komt er weer aan! Iets lekkers met hartjes graag. Vorige jaren maakten wij heerlijke hartjes tompoucen. Dit jaar: hartjes chocolaatjes!

PhotoGrid_1518084488606.jpg

Zelf chocolade maken? Nou nee, niet echt. Ik gebruikte (restjes!!) paaseitjes en strooisels. En mijn goede oude siliconen hartjes vorm (ooit bij de Xenos gekocht). Heb je die niet? Je kan ook een siliconen ijsblokjes vorm gebruiken om lekkere chocolaatjes te maken en ze dan voor Valentijnsdag in een mooi doosje stoppen.

Dit heb je nodig

  • Stukjes chocolade naar keuze (ik gebruikte 9 pure paaseitjes van AH)
  • Strooisels naar keuze (van bijvoorbeeld dr. Oetker of Action is veel glutenvrij)
  • Siliconen chocolade vorm (Action of AliExpress of Bol.com)

Zo maak je het

Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Bedek de bodem van de vormpjes met strooisels. Giet voorzichtig de chocolade over de strooisels. Schuif daarnaast nog wat heen en weer zodat de luchtbellen er uit gaan. Laat in de koelkast opstijven. Klaar!

Ook nog hartjes tompoucen maken? Kijk eens bij deze blog van vorig jaar voor inspiratie voor de Valentijns tompoucen!

valentijn-tompouce

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s