Over mij

Mijn dochter L was nog net geen 2 toen bij haar de diagnose Coeliakie werd gesteld. Langzaam maar zeker drong tot mij door dat ons gezinsleven nooit meer zou zijn als voor de diagnose. Nadenken bij elk eetmoment. Altijd handen wassen. Elke dag stofzuigen. Na elke maaltijd alles goed schoonmaken. Eén kind dat altijd anders zou zijn dan de anderen. Uiteten, op vakantie gaan, boodschappen doen… Altijd alles goed voorbereiden. En voor mijn dochter: geen krentenbolletje meer van de HEMA. Geen worstje bij de slager. Geen brood meer van het kinderdagverblijf. Geen zelfgebakken appeltaart van oma. Geen broodje proeven van grote zus. Haar leven lang.

Dat was wel een mokerslag. Vervolgens ga je stap voor stap je leven hier op inrichten. En blijkt gelukkig nog heel veel mogelijk. En blijkt er veel te regelen te zijn. En blijkt hoeveel gezonder en blijer mijn dochter geworden is van dit strikte dieet. En blijkt dat daarnaast een allergie voor melk, soja en ei wel lastig is, maar heel goed te doen naar Coeliakie. Dit heeft ons als ouders heel creatief gemaakt. En nader tot elkaar gebracht. Want al begrijpt en accepteert lang niet iedereen dat een kruimel al schadelijk is – wij zitten samen op een lijn en begrijpen precies wat onze dochter nodig heeft om veilig en gezond te blijven.

Nu zijn we alweer 3 jaar verder. Elke leeftijd en elke fase heeft weer nieuwe aandachtspunten heb ik geleerd. En ik leer nog steeds elke dag bij. Dit leerproces wil ik graag delen. In dit blog lees je naast mijn ervaringen ook over:

  • de mogelijkheden binnen de glutenvrije grenzen
  • tips en trucs voor een veilig en fijn glutenvrij leven
  • recepten om samen met je kind te maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s