#wijbloggenglutenvrij·Leven·Spelen

Glutenvrij Pasen: survival tips mét fijne glutenvrije paaskoopjes #wijbloggenglutenvrij

Pasen komt er weer snel aan! Deze keer bloggen de bloggers van #wijbloggenglutenvrij dan ook over Glutenvrij Pasen. Lees snel mijn Top 5 Survival Tips voor een leuk en lekker glutenvrij Pasen, met een lijstje van lekkere glutenvrije paaskoopjes.

PhotoGrid_1520962856356.jpg

Zoals de andere feestdagen draaien de Paasdagen vaak om lekker eten en gezelligheid met familie. Zelf houden wij erg van een heerlijk Paasontbijt en elk jaar pakken wij dan ook uit met een mooi gedekte eettafel, Paastakken en lekkers bij het ontbijt. Glutenvrij daar draaien wij onze hand niet meer voor om, graag deel ik mijn top 5 survival tips met jou, zodat jij ook, met je glutenvrije kinderen, kan genieten van feestelijke en ontspannen Paasdagen.

Tip 1: begin vroeg met de voorbereidingen

Begin vandaag al met bedenken hoe je de Paasdagen gaat invullen en wat je tijdens de Paasdagen zou willen eten. Nu heb je nog keuze in lekkere glutenvrije producten, maar hoe dichterbij de Paasdagen komen, hoe beperkter de keuze. Overleg ook alvast met familie als je op bezoek gaat: wat wordt bij het ontbijt/ de lunch/ de koffie op tafel gezet? Kan familie zelf iets glutenvrij regelen of is het handig om zelf iets mee te nemen?

Tip 2: regel een moment dat er voor iedereen iets glutenvrij is

Je kan bijvoorbeeld, zoals wij doen, een Paasontbijt maken dat volkomen glutenvrij is. Dit is iets waarvan onze dochter, de enige in het gezin die Coeliakie heeft, erg van geniet. Wij als ouders trouwens ook, omdat iedereen heerlijk ontspannen alles kan eten en met elkaar kan delen, zonder zorgen om kruisbesmetting. Als je op familiebezoek gaat, kan je bijvoorbeeld aanbieden de taart voor bij de koffie mee te nemen en dan een heerlijke glutenvrije taart maken natuurlijk.

Tip 3: doe iets met Pasen dat niet om eten draait

Ga een dagje uit, doe een speurtocht, maak een boswandeling. Na alle Paasfestiviteiten op school en thuis die iets met eten te maken hebben, is het een verademing om juist dan iets te doen waarbij eten nauwelijks of geen rol speelt.

Tip 4: Paasontbijt op school of bij familie? Overleg met je kind wat hij of zij lekker vindt en regel dit

Valkuil bij het regelen van alternatief eten voor je kind is dat je wilt aansluiten bij het aanbod dat glutenvol is. Nu zijn de glutenvrije alternatieven niet altijd even lekker of naar de smaak van je kind. En anders is het toch wel. Dus waarom niet gewoon je kind blij maken met wat het zelf wil? Is er bijvoorbeeld glutenvol suikerbrood en zijn er matzes? Misschien wordt je kind wel heel blij met een chocolade cupcake en cracotte als alternatief en hoef jij niet een heel suikerbrood en matzes tevoorschijn te toveren. Ik heb gemerkt dat het voor mijn dochter belangrijk is dat ze weet wat ze kan verwachten en keuze heeft uit dingen die zij lekker vindt.

Tip 5: winkel bij verschillende winkels en maak zelf iets lekkers

Natuurlijk kan je ook voor gemak gaan. De grote glutenvrije webshops bieden, nu nog, een behoorlijke hoeveelheid aan glutenvrije producten. Maar ze zijn wel prijzig. Zo kosten 2 gele paascakejes ongeveer € 3,50 en betaal je voor een Paasbrood al snel € 6,99. Zelf maken is dan snel voordeliger, zeker als je bijvoorbeeld nog glutenvrije bloem van de Lidl hebt liggen. Ik heb standaard cupcakes in de vriezer liggen. Met glazuur van poedersuiker en gele kleurstof (van dr. Oetker bijvoorbeeld) tover ik die in een handomdraai om tot een paascakeje. Of ik maak een topping op de cupcake met chocolade frosting en hagelslag en leg daar een paar jellybeans in. Superleuk vogelnestje en heerlijk! Goed idee van Jeandrine. Op haar site kan je klikken op thema Pasen en daar staat het recept bij. Ook vind je hier een recept voor Paasbrood. Van bladerdeeg kan je voor het paasontbijt een leuk haasje maken, zie mijn blog van vorig jaar: Paashaasje van bladerdeeg.

Tips voor glutenvrije Paas koopjes:

  • Paaseitjes: massieve eitjes voor €1,49 van Favorina (Lidl)
  • Meringues: schaal met 8 meringues met chocolade voor € 1,99 van Delicieux (Lidl)
  • Schuimpjes: zakje voor € 0,99 van Jumbo
  • Marsepeinen eitjes: bakje voor € 2,25 van Jumbo
  • Marsepeinen kuikentjes: bakje voor € 2,99 van AH huismerk (Albert Heijn)
  • Paasspekjes: zakje voor € 1,50 van de HEMA
  • Holle paaseieren: zak voor € 3,00 van de HEMA

Bij de HEMA kan je trouwens ook een eierverfmolentje kopen met glutenvrije verf én, heel handig: plastic eieren die je kan vullen. Dus met je eigen glutenvrije en/of lactosevrije paaseitjes bijvoorbeeld! Ideaal!

Meer inspiratie voor een glutenvrij Pasen? Lees ook de blogs van de andere bloggers van deze #wijbloggenglutenvrij:

 

Een gedachte over “Glutenvrij Pasen: survival tips mét fijne glutenvrije paaskoopjes #wijbloggenglutenvrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s